Η EcoAir ειδικεύεται στην κατασκευή αφυγραντήρων, χρησιμοποιώντας τόσο κλασσικές όσο και νέες τεχνολογίες. Τα προϊόντα της ενσωματώνουν υψηλή απόδοση και ποιότητα κατασκευής. Οι αφυγραντήρες της EcoAir είναι κατασκευασμένοι για να δουλεύουν αδιάκοπτα προσφέροντας ένα υγιεινό και ευχάριστο περιβάλλον στο σπίτι, το γραφείο ή τον επαγγελματικό χώρο. Η λειτουργία τους παραμένει απλή παρά τις πολλές λειτουργίες που μπορεί να ενσωματώνουν.

 

Αφυγραντήρες τεχνολογίας "Desiccant" με Ζεόλιθο

 


 

Σε ποιους απευθύνεται;

 

Ένας αφυγραντήρας ρυθμίζει το επίπεδο υγρασίας στο σπίτι, στο χώρο εργασίας και σε άλλους εσωτερικούς χώρους όπως πισίνες, γκαράζ, τροχόσπιτα και σκάφη. Ένας αφυγραντήρας χρησιμοποιείται για την υγιεινή και άνετη διαβίωση των ανθρώπων, καθώς επίσης και για την προστασία περιουσιών & αντικείμενων όπως, έπιπλα, ρούχα, μηχανήματα, εξοπλισμοί, οχήματα, σκάφη, οικοσκευές, συλλογές κ.α., από μούχλα και σκουριά.

Επίσης ρυθμίζοντας την υγρασία σε ένα χώρο στο ιδανικό ποσοστό, καταπολεμά την ανάπτυξη μούχλας, μυκήτων, βακτηρίων, ακάρεων κ.λ.π. Με αυτό τον τρόπο δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης περιορίζοντας σημαντικά τα συμπτώματα που προκαλούνται από την υγρασία όπως: αλλεργίες, άσθμα, αναπνευστικά προβλήματα, πόνους στις αρθρώσεις.

Η υγρασία είναι απλά η ποσότητα εξατμισμένου νερού που βρίσκεται στον αέρα. Το προτεινόμενο επίπεδο υγρασίας στον αέρα για υγιεινή και άνετη διαβίωση είναι περίπου 50%. Επίπεδα μεγαλύτερα από 60% δημιουργούν συμπύκνωση και διευκολύνουν την γρήγορη ανάπτυξη αποικιών μούχλας, μυκήτων και σκουριάς. Η υψηλή υγρασία επιτρέπει επίσης σε μικροοργανισμούς όπως μικρόβια, βακτήρια, ιούς και ακάρεα να πολλαπλασιάζονται γρήγορα, προκαλώντας προβλήματα υγείας, όπως αναπνευστικές αλλεργίες, άσθμα, πόνους στα οστά κ.α.

Η υψηλή υγρασία στους εσωτερικούς χώρους προκαλείται από διάφορους παράγοντες. Με σημαντικότερο παράγοντα τις καιρικές συνθήκες, συμβάλλουν επίσης και οι νέες μονώσεις των σπιτιών, τα διπλά τζάμια που κλείνουν ερμητικά, καθώς και τα πλυντήρια πιάτων και ρούχων, το μαγείρεμα κ.α.


Παράμετροι επιλογής αφυγραντήρα :

 

  • Εάν είναι πιο κατάλληλος ένας αφυγραντήρας συμπιεστή ή ένας desiccant.

  • Να βεβαιωθείτε ότι ο αφυγραντήρας που αγοράζεται είναι κατάλληλος για τον χώρο και την υγρασία που θα αντιμετωπίσει.

  • Την ποσότητα υγρασίας που μπορεί να αφαιρεί ο αφυγραντήρας ανά ημέρα.

  • Τον θόρυβο που παράγει.

  • Εάν χρειάζεται μόνιμη αποχέτευση του νερού.

  • Εάν απαιτείται λειτουργία στεγνώματος ρούχων.

  • Εάν χρειάζονται πρόσθετες λειτουργίες όπως χρονοδιακόπτης και αυτόματη επανεκκίνηση (μετά από διακοπή ρεύματος).

  • Το βάρος και η φορητότητα του αφυγραντήρα κάνουν εύκολη την μετακίνησή του από δωμάτιο σε δωμάτιο για πιο αποτελεσματική αφύγρανση.