[smartslider2 slider=”11″]


Dental Series NE

Dental Pro /Dental Hg

 Σχεδιασμένα για Οδοντιατρεία

Ο αέρας που αναπνέουμε μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στην υγεία και την άνεση μας. Οι οδοντίατροι, το προσωπικό και οι ασθενείς εκτίθενται καθημερινά σε μια ευρεία ποικιλία ατμοσφαιρικών ρύπων κατά τη διάρκεια τυπικών οδοντιατρικών επεμβάσεων. Ακόμη και σχετικά χαμηλά επίπεδα έκθεσης σε τοξικές ενώσεις μπορούν, με την πάροδο του χρόνου, να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Επίσης η έκθεση σε αερομεταφερόμενους μικροοργανισμούς μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

  • Οι συσκευές διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα παρακολούθησης της κατάστασης των φίλτρων και ενημέρωση για τον ακριβή χρόνο αντικατάστασης.

Dental Pro /Dental Hg + FlexVac™


Οι ασθενείς, το προσωπικό και οι οδοντίατροι διατρέχουν κίνδυνο έκθεσης σε τοξικά επίπεδα υδραργύρου κάθε φορά που ένα αμάλγαμα (οδοντιατρική κάλυψη υδράργυρου σε ασημί χρώμα) αφαιρείται από ένα δόντι. Σε ποσοστό τουλάχιστον κατά 50% των σφραγισμάτων αυτών είναι υδράργυρος και όταν αφαιρούνται οι ατμοποιήσεις που δημιουργούνται περιέχουν τοξικό αέριο. Ο υδράργυρος είναι μια επικίνδυνη νευροτοξίνη και απορροφάται γρήγορα στο λίπος, το ήπαρ, και τη σπλήνα. Εάν αυτά τα επίπεδα δεν απομακρυνθούν από το σώμα, μπορούν να περάσουν το αιματο-εγκεφαλικό φράγμα και να εναποθηκευτούν στον εγκέφαλο. Η τοξικότητα του υδραργύρου μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, τρέμουλο, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα (κάνοντας κάποιον πιο επιρρεπή σε λοιμώξεις και αλλεργίες) και απώλεια μνήμης. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ινομυαλγία και σε σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Το αέριο που απελευθερώνεται κατά την αφαίρεση αμαλγαμάτων απορροφάται αμέσως από τον ασθενή και τον οδοντίατρο με εισπνοή. Αν είναι σχετικά υγιείς και το γενετικό προφίλ τους επιτρέπει την αποτοξίνωση και την απέκκριση των βαρέων μετάλλων, μπορεί να αισθανθούν μόνο μια αδιαθεσία για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, τα άτομα με πιο ευαίσθητα ανοσοποιητικά συστήματα ή τα άτομα με μεγαλύτερη έκθεση σε ατμούς υδραργύρου θα αρρωστήσουν αισθανόμενοι αδυναμία, παρουσιάζοντας συμπτώματα γρίπης στις περισσότερες περιπτώσεις. Η απομάκρυνση του υδραργύρου από το σώμα είναι μια μακρά και δύσκολη διαδικασία.

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. Η απομάκρυνση των σφραγισμάτων υδραργύρου χωρίς την αξιολόγηση της υγείας του ασθενούς μπορεί να είναι επικίνδυνη. Απλά οι αφαιρέσεις αμαλγαμάτων χωρίς καθαριστή αέρα, εισπνοή οξυγόνου, και από του στόματος συμπληρώματα χηλικού μπορούν να προκαλέσουν άμεσα προβλήματα υγείας. Ο οδοντίατρος πρέπει να λαμβάνει ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά την απομάκρυνση αυτών των σφραγισμάτων για να αποτρέψει επιπλοκές στην υγεία του και των ασθενών του. Ο αέρας στο χώρο του οδοντιατρείου καθώς επίσης και γύρω από το δόντι που διανοίγεται εμφανίζει υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης υδραργύρου, που τις περισσότερες φορές υπερβαίνουν τις οδηγίες του OSHA (Occupational Safety & Health Administration) κατά δέκα φορές ή και περισσότερο. 


 

  • "...ο υδράργυρος είναι ένα από τα πιο τοξικά στοιχεία και είναι εμφυτευμένος μερικά εκατοστά μακριά από τους εγκεφάλους πάνω από 120 εκατομμυρίων Αμερικανών χωρίς να το γνωρίζουν..."
  • "...οι οδοντίατροι αγνοούν ότι τα επίπεδα υδραργύρου που παράγονται κατά τη διάρκεια συνήθων οδοντιατρικών επεμβάσεων υπερβαίνουν σαφώς τα καθιερωμένα όρια ασφαλείας..."
  • "...ο οδοντιατρικός υδράργυρος αντιστοιχεί περίπου το 10%(340 τόνοι) του συνόλου των ανθρωπογενών εκλύσεων υδραργύρου στο παγκόσμιο περιβάλλον..." 
  • "...το 2010 μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της νόσου του Alzheimer παρουσιάζει πάνω από 100 μελέτες που συνδέουν τον υδράργυρο με κάθε πτυχή της νόσου του Alzheimer..."
  • "...Όπως αποδεικνύεται σε αυτό το video, οι ατμοί υδραργύρου που εισπνέονται σε καθημερινή βάση από τους επαγγελματίες οδοντιάτρους είναι ένα επικίνδυνο σενάριο..."

  • Πρόσφατη έρευνα του "Yale University School of Medicine"  αποκαλύπτει τη σχέση μεταξύ της επαγγελματικής έκθεσης σε υδράργυρο και νευροψυχολογικές, νευρολογικές, καρδιαγγειακές και αναπνευστικές επιπλοκές που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του χώρου. Η επαγγελματική έκθεση σε ατμούς υδραργύρου έχει επίσης βρεθεί να είναι μια αιτία πρόκλησης στειρότητας στο γυναικείο προσωπικό του οδοντιατρείου... Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο (στα Αγγλικά).

 

Επαγγελματικά Αξεσουάρ

Όλες οι συσκευές της IQAir® μπορούν να συνδυαστούν με ειδικά σχεδιασμένα πρόσθετα αξεσουάρ, προκειμένου να καλύψουν οπουδήποτε ανάγκη για μεταβολή πίεσης, έλλειψης χώρου ή τοπικής αναρρόφησης.
Η γκάμα  περιλαμβάνει:
  • VM FlexVac™  (επιτοίχια βάση στήριξης συνδυασμένη με φυσούνα τοπικής αναρρόφησης)
  • VMF (επιτοίχια βάση στήριξης για εξοικονόμηση χώρου)
  • SMC (πλευρική τοποθέτηση μονάδας ελέγχου)
  • VM InFlow™ (επιτοίχια βάση στήριξης με αντάπτορα για δημιουργία θετικής πίεσης)
  • OutFlow™ (αντάπτορας για δημιουργία αρνητικής πίεσης)
  • InFlow™ (αντάπτορας για δημιουργία θετικής πίεσης)
  • FlexVac™ (τροχήλατο κιτ  τοπικής αναρρόφησης)

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία σχετικά με τα προσφερόμενα αξεσουάρ, καλέστε στο 210-2838003 ή με e-mail στο info@airpurifiers.gr